Vastuullista muotia suoraan suunnittelijoilta – ilmainen toimitus yli 200€ tilauksiin!

Kolmen H:n ohje – näin pidät klassikkoneuleemme kauniina

Talvi alkaa Etelä-Suomessa väistyä, ja innokkaimmat kesän odottajat pakkaavat talvivaatteensa säilöön odottamaan ensi syksyä. Nyt on siis aika käydä läpi vaatekaapit: huoltaa ja korjata tarpeen mukaan. Noukilaiset ovat jo ahkerasti käyttäneet talven suosikkineuleitaan: Syli villapaitaa ja Kivi villapipoa. Neuleiden keväthuolto on hyvä tehdä vaikket pakkaisikaan neuleita säilöön kesäksi. Meillä noukilaisillakin neulepaidat ovat käytössä ympäri vuoden (koska Suomen kesä).

Syli ja Kivi -neuleiden pesulapuissa lukee “100% extra fine lamb wool” eli erittäin hieno lampaanvilla. Tämä tarkoittaa sitä, että materiaali on unelman pehmeää ja taatusti lämmittävää, eikä se kutita ollenkaan. Merkintä tarkoittaa myös sitä, että tuotteesta tulee pitää huolta, jotta se lämmittää ja näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä.

Tässä postauksessa noukilaiset jakavat omat vinkkinsä, kolmen H:n ohjeistuksen, miten pitää ihastuttavat villavaatteet kauniina.

HUOLTO

Tiesitkö, että villalla on antibakteerisia ominaisuuksia ja se tarvitsee vain hyvin harvoin vesipesua puhdistuakseen? Villa kaipaa useimmiten vain raitista ilmaa ja väljyyttä säilytyksessä. Villavaatteet on hyvä säilyttää viikattuina, sillä pitkään henkarissa roikkuessaan neuleet venähtävät helposti. Siispä kun villavaatteesi tuntuvat tunkkaiselta, ripusta ne ulos tuulettumaan tai vaihtoehtoisesti laita pussissa pakasteeseen vuorokaudeksi. Mahdolliset tahrat voi puhdistaa paikallisesti ja hellävaraisesti esimerkiksi sappisaippualla. Aina ei ehdi eikä jaksa huolehtia villapaidan ulkoiluista, mutta tee se edes silloin tällöin – villavaatteesi kiittävät lämmittämällä sinua pidempään!

HELLIMINEN

Mikäli kuitenkin haluat pestä villavaatteesi (esimerkiksi ruudun tällä puolen villavaatteet pestään joka talvikauden päätteeksi ennen kesäsäilöön laittoa), tee se pesukoneen hellävaraisella villapesuohjelmalla sekä villavaatteille tarkoitetulla pesuaineella tai vaihtoehtoisesti käsin. Se hellii villan kuituja, eikä huovuta ja kuluta niitä liikaa. Muista kuivattaa villavaatteesi tasolla, esimerkiksi leviteltynä pyykkitelineen päälle venymien välttämiseksi.

Villavaatteet hellivät ja ovat parhaimmillaan lähelläsi. Älä siis unohda niitä suojaamattomina vintille tai muihin varastomaisiin, pimeisiin tiloihin, jotta mahdolliset tuholaiset eivät pääse kajoamaan kallisarvoisiin villakuituihin.

HIENOSÄÄTÖ

Syli ja Kivi -tuotteissa käyttämämme villa on erittäin sileää ja pitkäkuituista, mikä auttaa siihen, ettei nyppyjä synny helposti. Niiden ilmaantuessa ei kuitenkaan kannata säikähtää – ne kuuluvat villan, etenkin hienoimpien kuitujen luonteeseen. Villavaatteesi kaipaavat vain pientä hienosäätöä esimerkiksi villakamman avulla. Myös kotikonsti eli sheivaushöylä on erittäin hellävaraisesti käytettynä havaittu nyppyjen poistossa toimivaksi.

Samat huolto-ohjeet pätevät myös muihin laadukkaisiin ja lämmittäviin villatuotteisiimme kuten mohairsekoitteisiin sekä merinovillaan.

Muista NOUKI:n klassikkotuotteista voit lukea Esittelyssä Noukin klassikkotuotteet -postauksesta.

Vastaa