Hidasta muotia suoraan suunnittelijoilta – ilmainen toimitus yli 200€ tilauksiin!

NOUKI & VASTUULLISUUS

TAVOITTEENA KESTÄVÄ VAATE

Olemme alusta asti olleet täysin läpinäkyvä yritys ja nyt tavoitteemme on myös viestiä toiminnastamme entistäkin paremmin. Perustimme yrityksen, koska halusimme tarjota vastuullisemman vaihtoehdon massatuotetulle vaatteelle mutta edelleen mietimme jatkuvasti miten voisimme olla entistäkin vastuullisempia. Kehityttävää ja kehitettävää riittää aina. Lue alta mitä vastuullisuus tarkoittaa meille ja tutustu työskentelyämme ohjaaviin periaatteisiin.

Suunnittelu

Haluamme suunnitella mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita ja valmistaa niitä vain tarpeeseen. Suosimme luonnonmateriaaleja, jotka ovat miellyttäviä, hengittäviä ja kestävät pesua. Testaamme materiaaleja itse arjessa. Kestävän tuotteen kulmakivinä ovat myös laadukkaat langat, tukikankaat ja -nauhat. Kestävät ompelurakenteet mietitään ompelimon kanssa yhdessä.

Yksinkertainen ja käytännöllinen design kestää aikaa eikä mene pois muodista. Vaatemalleistamme monet joustavat elämässä mukana mm. raskauden tai pienten vartalon mittamuutosten mukana, jolloin niitä ei tarvitse heti laittaa kiertoon vaikka koko muuttuisi.

Haluamme suunnitella tarpeeseen, joten kysymme ja kuuntelemme asiakkaitamme. Tarvittava väljyys varmistaa, että vaate kestää paremmin käyttöä. Oikea materiaali oikeassa käyttötarkoituksessa on tärkeää, joten emme esimerkiksi automaattisesti ota käyttöön kierrätyskuidusta valmistettua kangasta arkivaatteeseen mikäli se ei kestä käyttöä.

Itse suunnitellut tai vartavasten meille suunnitellut kuosit tuovat tuotteeseen uniikkiutta ja tarinaa, ja toivomme sen lisäävän tuotetta kohtaan koettua arvostusta, jolloin vaate pysyy käytössä pidempään.
 

TUTUSTU MATERIAALEIHIN >

Tuotanto

Lähituotanto on ollut meille tärkeää aina, ja kaikki tuotteemme valmistetaankin Suomessa. Eettisyys ja ihmisoikeudet toteutuvat täällä suhteellisen varmasti ja kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyitä.

Materiaaleista suurin osa valmistetaan Suomessa ja kankaat, joita täällä ei valmisteta, hankitaan Euroopasta.

Uskomme, että koko tuotantoketjun yhteinen tavoite laadukkaasta vaatteesta varmistaa vastuullisen lopputuloksen. Valitettavasti tällaisten yhteistyökumppaneiden löytäminen on todella vaikeaa ja vaatii jatkuvaa työtä, testaamista ja kyseenalaistamista. Haastavimmaksi alalla koemmekin käyttöä kestävän, miellyttävän ja todistetusti vastuullisesti tuotetun materiaalin löytämisen.

Leikkuu tehdään mahdollisimman tiiviisti ja tuotannon hukkapaloista suunnitellaan ja valmistetaan hiusdonitseja sekä materiaalinäytesettejä, joiden tarkoitus on ehkäistä nettikauppatilausten turhia palautuksia. Näitä näytteitä saa tilata ilmaiseksi nettikaupastamme.

Selvittelemme paraikaa lopun alihankkijoillamme syntyvän leikkuujätteen kierrätysmahdollisuuksia. Osan luomupuuvillaleikkuujätteestä olemme kierrättäneet Dafecor Oyn kautta.

LISTA YHTEISTYÖKUMPPANEISTA >

Myynti

Noudatamme hitaan muodin periaatetta, eli samat mallit ja materiaalit ovat myynnissä pitkään (useita vuosia), jolloin asiakkaalle ei tule kiire tehdä ostopäätöstä. Näin ehkäisemme harkitsemattomia ostoja.

Olemme myyneet alusta asti tuotteita ennakkomyyntiperiaatteella ja kehittäneet Pre Order -konseptin, jossa tuote valmistetaan vasta sen jälkeen, kun joku on sen tilannut. Ihanne maailmassamme tuotteita valmistettaisiin vain tilauksesta asiakkaan todelliseen tarpeeseen. Pre Order -tuotteiden osuus kaikista valmistamistamme tuotteista on tällä hetkellä 12% (9/2022).

Markkinoinnissa pyrimme myös välttämään houkuttelemista nopeisiin ostoihin ja kannustamme harkitsemaan ostamista. Suurin osa tuotteistamme on myöskin tilattavissa pituusmuutoksin tai pienin leveysmuutoksin lisämaksusta.

Verkkokaupassamme on mittataulukot sekä tuotteen mitoilla että vartalon mitoilla, ja lisäksi kattava opas oikean kokoisen vaatteen ostamiseen. Koitamme tällä ehkäistä turhia postituksia ja palautuksia. Meillä on myöskin tuotteista paljon kuvia, jotta asiakas saisi mahdollisimman realistisen kuvan tuotteesta.

Olemme karsineet verkkokauppatilausten pakkausmateriaalien määrän vain välttämättömään, ja käytämme esimerkiksi pahvilaatikoita uudelleen ja uudelleen, niin kauan kuin mahdollista. Hintalaput kiinnitämme kierrätyslangalla.

Avasimme oman Pre Order -osaston Mielaan Tampereelle keväällä 2021. Osastolla voi sovittaa tuotteita ja tehdä tilauksen 2-3 viikon toimitusajalla. Tuote valmistetaan tilauksen jälkeen lähiompelimossa.

Huolto, käyttö ja kierrätys

Tavoitteemme on helposti huollettava, korjattava ja materiaaliltaan helposti kierrätettävä tuote. Suosimme luonnonkuituja ja 100% kuituja, jotka on helpommin jalostettavissa uusiksi materiaaleiksi tai kierrätettävissä helpommin.

Tuotteitamme voi pestä normaalisti kotona tarpeeksi isoissa lämpötiloissa, jotta vaate todella puhdistuu. Käytämme kestäviä materiaaleja, joita voi käyttää arjessa. Tuotteidemme pesusta ja huoltamisessa on hyvin tietoa nettisivuillamme/tuotelapuissa, jotta asiakas osaa ostaa oikean tuotteen oikeaan käyttötarkoitukseen sekä käyttää ja huoltaa sitä siten, että se kestää hyvänä mahdollisimman pitkään. Napillisten vaatteidemme mukana on varanappi.

Meillä ei ole toistaiseksi omaa korjauspalvelua, koska sen hinta kipuaisi todella korkeaksi asiakkaalle. Suosittelemme käyttämään paikallista korjausompelijaa. Meiltä useimmiten löytyy kuitenkin materiaaleja esimerkiksi paikkaamista varten. Tällaisessa tarpeessa pyydämme ottamaan yhteyttä: nouki@nouki.fi.

2021 syksyllä lanseerasimme uuden Cycle-konseptin. Vastaanotamme käytettyjä NOUKI-vaatteita 20% alennuskuponkia vastaan ja palautamme ne huollettuina myyntiin Ystävämyynti-tapahtumissa. Jos tuote on elinkaarensa päässä, kierrätämme sen asianmukaisesti..

LUE LISÄÄ CYCLE-KONSEPTISTA >