Vastuullista muotia suoraan suunnittelijoilta – ilmainen toimitus yli 200€ tilauksiin!

NOUKI:n tuotanto osa 4: Villaneuleet

Kuten olettekin jo ehkä aiemmista tuotanto-sarjan postauksista lukeneet, useimmiten kangas tai neulos valmistetaan eri yrityksessä kuin missä itse ompelu vaatteiksi tapahtuu. NOUKI:n villaneuleet sen sijaan valmistaa alusta loppuun Kutomo Holopainen. Siksipä merinovillaneuleiden suunnittelu ja valmistus ansaitsevat oman osionsa tässä tuotantopostausten sarjassa

 

Kutomo Holopainen

Etäisyys NOUKI:n työhuoneelta 156 km

 

holopainen2 IMG_3141 KUVA 1 ja 2 Neulekoneita Kutomo Holopaisella kesällä 2016

 

Kutomo Holopainen Oy on Tuusulassa toimiva, vuonna 1964 perustettu neuleita valmistava perheyritys.  Omien tuotteidensa lisäksi Holopainen valmistaa neuleita monille muille yrityksille. Päämateriaali on helppohoitoinen ja korkealaatuinen 100% merinovilla. Neuleet tehdään neulonnasta asti valmiiksi tuotteiksi saman katon alla.

Suunnittelu ja valmistus etenee siten, että me suunnittelemme neuleeseen kuosin tai struktuurisidoksen, joka hiotaan täydelliseksi yhdessä kutomon kanssa. Sitten neulotaan mallipala, jonka jälkeen voidaan vielä tehdä muutoksia, jos on tarve. Seuraavaksi suunnitelluista neulevaatteista tehdään mallisarja, jossa kuosi/struktuuri nähdään lopullisessa tuotteessa. Tässä vaiheessa testataan myös kaavan istuvuus, koska sidoksella voi olla vaikutusta kaavan toimivuuteen, esimerkiksi joustoon.   Kun on päästy haluttuun lopputulokseen, alkaa neulonta. Neulonnan jälkeen Kutomo Holopaisen ammattitaitoiset leikkaajat ja ompelijat valmistavat neuloksesta valmiita tuotteita.

 

  holopainenpino KUVA 3 Talviuni-pipoja ja tupsuja Kutomo Holopaisella kesällä 2016. Tupsujen valmistuksesta kuvasimme myös suuren suosion saavuttaneen tupsuvideon!

 

Holopaisella uskotaan kotimaisen tuotannon säilymiseen, ja kysyntä kotimaiselle valmistajalle on alkanut taas kasvaa. Holopaisella on jopa tehty uusia laiteinvestointeja, jotta kysyntään pystytään ruuhkahuippuina vastaamaan. Tämä kuulostaa superhienolta meidän noukilaisten korvaan, sillä kotimaisia valmistajia on jäljellä enää kourallinen.

NOUKI:n tämän talven (AW1617) mallistossa nähdäänkin Holopaisella valmistettuja Talviuni-neuleita. Holopaisella osataan ottaa asiakkaan näkökulma huomioon ja ammattitaito on huikea! He pystyvät valmistamaan pienempiäkin sarjoja tuotteita kerralla kysynnän mukaan mikä sopii hyvin NOUKI:n ideologian ja tuotantotavan kanssa.  

 

holopaisella KUVAT 4 ja 5 Talviuni-huivit neuloutuvat

 

NOUKI:n Talviuni-neuleista valmistettiin mallisarja, ja viime keväänä järjestettiin ennakkomyynti sekä kuluttajille että jälleenmyyjille. Ennakkomyynnin perusteella päätettiin lopulliset tuotantomäärät ja tuotanto ajoittui kesälle 2016.

Ennakkomyynti on ollut osa NOUKIN toimintatapaa jo ensimmäisestä AW1516 mallistosta lähtien ja todettu erinomaiseksi tavaksi ennakoida tuotantomääriä, suosituimpia tuotteita ja siten vähentää huomattavasti tuotehävikkiä. Holopaisen kanssa tämä yhteistyö sujuu ongelmitta, ja tuotantomäärät pystytään räätälöimään kysynnän mukaan.  

 

nouki-talviuni-aw1617nouki-talviuni-pipo KUVAT 6, 7, 8 ja 9 Kuvia valmiista Talviuni-tuotteista (Kuva 6: Jonna Hietala, kuva 8: Pasi Tiitola)  

Vastaa